Головна » Новини

Новини

07.12.2023 р

    Сьогодні 07 грудня 2023 року до Лип'ятинської гімназії філії Сальницького ліцею Уланівської сільської ради завітали поліцейські офіцери громади капітан поліції  Залуцький Віктор Леонідович та Семенюк Дмитро Віталієвич

    Із учнями школи були проведені просвітницькі бесіди у рамках пректів "16 днів проти насильства" та "Безпека дорожнього руху". Офіцери поліції провели з дітьми відповідні бесіди щодо дотримання Правил дорожнього руху та протидії насильству,  булінгу у школі, вдома , на вулиці, тощо, а також наголосили про відповідальність за булінг.

Учні із зацікавленням слухали дані їм поради і дізналися, як діяти в критичних ситуаціях.

Дякуємо за проведену роботу.

     

 

 

Вітаємо

переможців // етапу Всеукраїнських олімпіад

№п/п Прізвище та ім'я учня Клас Предмет Вчитель Зайняте місце        
1.

 

Грамарчук Андрій

 

9 математика Іванішин Н.В. ІІІ  
2 Кирищук Маша 7


XIV Міжнародний літературно-мовний  конкурс ім. Т.Г. Шевченка


Балюк Л.Є.      ІІІ  
3


Кирищук Маша


7 Шашковий турнір Грамарчук В.В.      ІІІ  
 4


Грамарчук Андрій


 9  Хімія  Ковальчук С.Ф.  ІІІ  
 5

 

Зброжко    Влад


 7  Хімія  Ковальчук С.Ф.  ІІ  
6    Кирищук Маша  7     Українська мова та література   Балюк Л. Є.  ІІ      














 

У цю останню суботу листопада 2023 року, у другий рік розв'язаної Росією масштабної кровопролитної війни проти України, виповнюється 90

 років від організованого сталінським режимом Голодомору 1932–33 років

Сьогодні ввечері українці у своїх домівках в Україні та за її межами запалять свічки в пам'ять про убитих голодом. А Український інститут національної пам’яті (УІНП)ініціює акцію «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну». Символом акції стане окопна свічка, якою зігріваються оборонці на фронті. До цієї акції і долучилися учні Лип'ятинської гімназії

 

 

 

    Гроші, які вилучили на благодійному якрмарку, та зібрані на святі 1вересня, в сумі 8 тисяч, передані волонтеру Миколі Михайлюку, які будуть витрачені на закупівлю автомобіля в рамках акції "Діти Хмільниччини на автомобіль для ЗСУ". Дякую всім, хто брав участь. Перемога буде за нами. 

 

 

До дня захисника України в Лип'ятинській гімназії був проведений благодійний ярмарок. Учні всіх класів та педагогічний колектив прийняли активну участь і з продажу смаколиків зібрали 5764.50 грн, які будуть передані на потреби ЗСУ. Дякую всім. Слава Україні!

Усі реакції:
Світлана, Оксана та ще 35
 
 

 

УВАГА! 

Спалах гепатиту А на Вінниччині МОЗ України визначив як надзвичайну ситуацію на рівні області. У лікарнях залишаються 144 пацієнти. Гепатит А, як і поширені в Україні гепатити B та С вражають печінку, але між ними є суттєва відмінність. 

 

Про симптоми захворювання на гепатит А

Гепатит А, як будь-яке інфекційне захворювання, може мати різну клінічну маніфестацію. Легкі форми не будуть мати проявів, окрім легкого дискомфорту. Це грипоподібний стан. Тяжкі форми розвиваються поступово. Перший симптом, на який звертають увагу — пожовтіння. Перед його початком виникає стан, що супроводжується млявістю, відсутністю апетиту, нудотою, головним болем.

Залежно від того, який буде варіант перебігу хвороби — легкий, середній, тяжкий, клінічний — симптоматика може мати різний ступінь прояву. З середнім і тяжким проявом людина підпадає за клінічними показаннями до госпіталізації. Вона повинна лікуватися й отримувати специфічну терапію уже в стаціонарі.

Про відмінність гепатитів А, В і С

Гепатит А, як і гепатит Е (є ще й така відмінність гепатиту) — інфекції, які передаються фекально-оральним механізмом передачі. Простою мовою — це кишкові інфекції. Гепатит В і С — інфекції, що передаються, як часто люблять казати, через кров. А ми кажемо, що вони передаються контактним шляхом. Вірус циркулює в кровотоку, також вражає печінку, але сутність самої хвороби відмінна як за клінічним перебігом, так і за наслідками. І, що вкрай важливо, для таких пацієнтів різне лікування. А також — різні рекомендації щодо профілактики.

Чи можна перехворіти на гепатит безсимптомно

Так. Насамперед це стосується дітей, коли на один випадок проявів хвороби, припадає 100 випадків безсимптомних захворювань. І в цьому є підступність. Адже ці діти, не маючи симптомів, будуть виділяти збудника й інфікувати довкілля та людей навколо.

У дорослих співвідношення інше. 25% дорослих так само не мають ознак хвороби. При цьому перебувають на роботі, в транспорті, в сім'ї. Але в той чи інший спосіб вони становлять загрозу для оточення.

Спалах гепатиту А на Вінниччині: яка ситуація в області

 

 

УВАГА! Осінні канікули відмінено, буде збільшено кількість днів на зимових канікулах за рахунок осінніх. Слідкуйте за повідомленнями

 

 Новорічна Ялинка 23 грудня 

Акція  "Всесвітній день прибирання"

Учні та вчителі нашої школи прийняли активну участь у акції "Всесвітній день прибирання". Яка відбулася 26.09.2021 р. о 11.00 год.. Чисто не там де прибирають, а там де не смітять.

 

29 травня відбулися спортивні змагання з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

 

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та у приміщенніНа зображенні може бути: 17 людей, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 17 людей, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 17 людей, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні

мНа зображенні може бути: 1 особа, дитина, стоїть, sitting та у приміщенні

Другий семестр 2021 н. рік для учнів: 
Яким буде та що врахувати

 

У багатьох містах 11 січня починається 

ІІ семестр 2020-2021 навчального року.

Через локдаун, школи навчатимуть учнів у дистанційному режимі. 

Другий семестр – це семестр підвищеної уваги до випускників (4, 9, 11 класи). Директорка Департаменту освіти і науки Києва Олена Фіданян розповіла на своїй сторінці у Facebook   про особливості ІІ семестру для учнів. 

Зокрема, за словами Олени Фіданян, тепер не буде поділу на чверті. 

Раніше ця чверть завжди переривалася на карантин через грип або сильні морози. «У цей період ми ніколи не організовували ні змішаного, ні дистанційного навчання. 

Видавали розпорядження та накази про те, що навчальні програми з предметів будуть виконані за рахунок ущільнення навчального матеріалу», – додала Фіданян.

Як особливості другого семестру розроблені можливі варіанти проведення ЗНО – їх близько чотирьох. 

Але остаточно варіанту ще немає семестр розпочинається дистанційно для учнів у Києві. МОН рекомендує школам перейти на онлайн-навчання або продовжити канікули. Але кожна школа приймає рішення самостійно для спілкування з батьками учнів рекомендували створити шкільні електронні скриньки надати роз'яснення, що онлайн-урок не може тривати 45 хвилин. 

Зокрема, безперервна тривалість уроків з дистанційно з технічними засобами навчання повинна бути: 

для учнів 1 класів – не більше 10 хвилин; 

для учнів 2 – 4 класів – не більше 15 хвилин; 

для учнів 7 класів – не більше 20 хвилин; 

для учнів 8 – 9 класів – 20 – 25 хвилин; 

для учнів 10–11 (12) класів на 1-й годині занять до 30 хвилин, 

на 2-й годині занять – 20 хвилин.

19 грудня відбудеться районний семінар керівників шкільних об'єднань вчителів початкових класів

Школа готується до новорічних свят

   

 

На гуртку "Народної творчості" (керівник Савчук О. Є.) учні виготовляють новорічні прикраси

10 грудня у школі відбувся урок права

 

У школі 10-25 листопада відбулася акція "16 днів проти насилля"

Конкурс газет